Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskola


Vill du börja i skridskoskola?

Skridskoskolan vänder sig till alla mellan 3-13 som vill lära sig grunderna i skridskoåkning. Denna verksamhet har inslag av lek och passar nybörjare som vill ta sina första steg på isen eller förbättra skridskoåkningen generellt. Skridskoskolan tränar en gång i veckan, 10 gånger per termin. Vårterminen pågår januari-mars. För de som är intresserade av konståkning rekommenderar vi att åka en säsong i skridskoskolan och sedan gå vidare till konståkningsskolan.

Alla UAKKs tränare är välutbildade enligt Svenska Konståkningsförbundet.

Plats: Gränby Ishall 

English: 

The ice skating school is for children who wants to develop basic skating skills through playful lessons. Our groups blue, yellow, green and red trains 1 time a week, 10 times per term. Apply below or email This is a mailto link for more information.


Kontakt

This is a mailto link


Anmälan

Anmälan är bindande och tas emot periodsvis. En bekräftelse med information om verksamheten, grupptillhörighet, betalningsinformation mm skickas på mail senast en vecka innan start.


Träningstider:

Skridskoskolan har grupper följande tider:

Torsdagar kl. 17.30-18.15 i C-hallen

Lördagar kl. 10.30-11.15 i B-hallen

Söndagar kl. 12.45-13.30 samt 15.15-16.00 i B-hallen


Avgift:

750 kr för en termin.

I avgiften ingår medlemsavgift, 10-11 träningstillfällen samt våravslutning.

Avgiften faktureras och betalas vid ett tillfälle.


Utrustning:

I skridskoskolan går det bra att åka med vanliga skridskor med eller utan taggar från sportaffärer. Det är viktigt att skridskorna är stadiga och i rätt storlek.

Barnen ska vara varmt klädda med vantar, överdragsbyxor/overall och jacka. Kläderna bör vara så kroppsnära som möjligt. Barnet måste även ha hjälm som täcker hela huvudet. Hjälmen bör vara märkt med barnets namn.

Grannklubben erbjuder slipning för 100 kr, fråga din tränare om ni vill ha kontakt med den som slipar. Annars rekommenderar vi slipning i konståkningsbutik om man har konståkningsskridskor och vanlig sportbutik om man har plastskridskor/vanliga skridskor.


Märken:

I skridskoåkning finns 8 stycken LEO-märken som barnen kan klara av under säsongens gång. När barnet har klarat ett märke kommer ett märkesbevis delas ut och märket går sedan att köpa under något av klubbens evenemang. Här kan man läsa vilka övningar som ingår i märkena.

Uppdaterad: 28 NOV 2019 06:24
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Uppsala Allmänna KK - Konståkning
Gizela Karlsson, Gränby ishall
75430 Uppsala

Besöksadress:
Gränby ishall -B
75430 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


 

Våra Samarbetspartners

 

Lansforsakringar_logga_WEBB
  
  
 
 

logga_alone_150x56

 

 
Här finns plats för Dig som sponsor & annonsör. 
 
Är Du intresserad av att hjälpa idrotten och samtidigt visa Dig på vår sida?

Skicka ett mail till This is a mailto link