Hoppa till sidans innehåll

Konståkning och studier


Kombinera konståkning och studier

Uppsala allmänna konståkningsklubb är certifierad av Svenska konståkningsförbundet att erbjuda elitträning till konståkare på gymnasienivå. UAKKs huvudtränare Anki ansvarar för samtlig skolträning; NIU och LIU på Celsiusskolan samt konståkningsprofil på Tiundaskolan och Gränbyskolan.


Huvudtränare – Anki Niklasson

Uppsala allmänna konståkningsklubbs huvudtränare, Anki Niklasson, ansvarar för skolträningen. Anki har konståkningsförbundets högsta utbildning samt även andra idrottsutbildningar. Hon har ett övergripande ansvar för UAKKs pedagogiska innehåll. Anki har även tidigare även arbetat som domare samt är leg. sjukgymnast. 


Att kunna kombinera idrott med studier är en viktig del i den svenska idrottsmodellen. Vi är certifierade av Svenska konståkningsförbundet för att erbjuda elitträning till konståkare på gymnasienivå inom NIU respektive LIU på Celsiusskolan i Uppsala. NIU står för Nationell Idrottutbildning och är certifierad av Svenska konståkningsförbundet och skolverket. LIU är lokal idrottsutbildning där man kan som aktiv idrottsutövare fördjupar sig inom sin idrott.

Denna träningsfilosofi bygger på att alla ska få möjlighet att bli så bra som de kan och utvecklas i sin egen takt. Varje individ ska ta ett stort eget ansvar för träning och måluppfyllelse. Våra tränare jobbar med noggranna träningsplaneringar för att optimera träningen. En tät kontakt med sin ordinarie tränare är av största vikt för att träningen ska vara som mest effektiv.

Du, som konståkare, lär dig vad som krävs för att få en bra utveckling och du får testa på olika träningsformer. Utbildningen är individuellt anpassad för att du med dina unika egenskaper ska få möjlighet att utvecklas optimalt. Vi följer konståkningsförbundet utvecklingstrappa gällande konståkningens alla delmoment. Studierna och konståkningen kombineras på ett mycket bra sätt och I slutänden har du en fullvärdig gymnasieutbildning med högskolebehörighet. Du får även tillgång till sjukgymnast, idrottläkare, rådgivare i nutritionsfrågor, idrottspsykologi samt fysiologi.


NIU 


För elitidrott finns två varianter, RIG (riksidrottsgymnasier) och NIU (nationellt godkända idrottsutbildningar). På NIU får du vid sidan om dina studier de bästa förutsättningarna för att nå elitnivå i din sport. Genom nationellt intag kan du söka NIU var du än bor. Intagningskrav för elitåkarna (singel) på gymnasienivå är test basic 4 och fri 4.

LIU Detta är för dig som är aktiv idrottsutövare och vill fördjupa dig inom din idrott, konståkning. LIU, lokal idrottsutbildning ger möjlighet att på dagtid kombinera dina studier med kurser inom din konståkning och som anpassas efter dig och din ambitionsnivå. Inom ramen för valbara kurser kan du i årskurs 3 fördjupa dig ytterligare i idrottsrelaterade kurser. Är du inte aktiv i en idrott är LIU en möjlighet att få mer idrott i skolan.

 

Idrottsprofil på grundskolan

Även på grundskolan kan du välja konståkningsprofil. Idag är det Tiundaskolan och delvis Gränbyskolan som erbjuder konståkning som en av de olika idrottsprofiler du kan välja. UAKK och Anki bedriver denna profilsatsning tillsammans med dessa skolor.


Ansökan:

Läs mer på www.celsiusskolan.uppsala.se och på www.rf.se/uppland under fliken ”Idrott och Studier”. Kontaktperson vid Upplands Idrottsförbund är Emma Sjöö, This is a mailto link . Din idrottsliga ansökan görs via Upplands Idrottsförbund alt. Celsiusskolan hemsida.


www.celsiusskolan.uppsala.se 

Uppdaterad: 26 FEB 2018 00:04 Skribent: Marléne Wallberg Banffy

 

 

 

Postadress:
Uppsala Allmänna KK - Konståkning
Gizela Karlsson, Gränby ishall
75430 Uppsala

Besöksadress:
Gränby ishall -B
75430 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


 

Våra Samarbetspartners

 

Lansforsakringar_logga_WEBB
  
  
 
 

logga_alone_150x56

 

 
Här finns plats för Dig som sponsor & annonsör. 
 
Är Du intresserad av att hjälpa idrotten och samtidigt visa Dig på vår sida?

Skicka ett mail till This is a mailto link