""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tävlingsverksamhet
Uppsala Allmänna Konståkningsklubb

Tränings- och trivselregler

 

 1. Tänk på att komma till träningen väl förberedd. Ät ordentligt minst 1 timme innan träningen och ha med mellanmål som går att äta mellan träningar. Ha kroppsnära träningskläder och utrustning som hopprep och vattenflaska med. Håret ska vara väl uppsatt. Värm upp i god tid enligt av tränaren fastställt program. Ta alltid med din programmusik.

 2. För tävlingsåkare gäller riktlinjen 100 % närvaro. Frånvaro anmäls i så god tid som möjligt till ansvarig tränare. Inför tävling/test eller annat evenemang krävs närvaro minst tre träningstillfällen i direkt anslutning innan tillfället. Detta för att få bästa möjliga förberedelse för både tränare och åkare.

 3. Isen får inte beträdas utan att ansvarig tränare finns på plats.

 4. Under träning ska inget prat mellan åkare och föräldrar/anhöriga förekomma. Under träning ska även så lite prat som möjligt mellan åkare förekomma. Det är inte tillåtet att stå vid sargen eller sitta i båset utan tränarens godkännande. Respektera att tränaren är på isen för åkarna och kommunikation med tränaren får ske mellan pass eller enligt överenskommelse med tränaren.

 5. Åkaren ska koncentrera sig på tränarens instruktioner, sin egen träning och utnyttja tiden så optimalt som möjligt.

 6. Svordomar eller annat temperamentsfullt uppträdande får ej förekomma vid träning eller annan representation av klubben.

 7. Åkare ska så långt som möjligt undvika att ligga/sitta kvar på isen om man ramlar på ett hopp men inte skadar sig så mycket att man inte kan ta sig upp själv. Vid allvarligare skada är det viktigt att snabbt få kontakt med tränare eller annan åkare för att få hjälp samt för att undvika att bli påkörd.

 8. Åkare som åker sitt program till musik har alltid företräde.

 9. Vid tävling ska åkare ha sin klubbjacka på sig under uppvärmning på isen.

 10. Äldre åkare ska alltid föregå med gott exempel för de yngre åkarna. På det viset skapas en god och sportslig anda under träning och tävling.

 11. Åkare, tränare och föräldrar ska alltid behandla varandra med respekt.