""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala Allmänna Konståkningsklubb

Via medlemskapet i Svenska Konståkningsförbundet omfattas föreningen automatiskt av två försäkringar
  • Riksidrottsförbundets Grundförsäkring, tecknad i Folksam och betald av RF. Försäkringen är ett grundskydd för föreningen och det är styrelsens ansvar att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt försäkrad organisation - förutsatt att deras arvoden inte är högre än enbart kostnadstäckande ersättning. Observera att denna försäkring inte omfattar aktiva idrottsutövare eller anställda, ej heller föreningens egendom! 

  • Svenska Konståkningsförbundets olycksfallsförsäkring, tecknad i Folksam och betald av SKF. Försäkringen har två inriktningar, en för de som tävlar och en för övriga aktiva idrottsutövare upp till det året de fyller 16 år. Försäkringsvillkoren är de samma för båda kategorier. Licensförsäkringen måste enligt Svenska Konståkningsförbundets regelverk alla som testar och tävlar lösa hos Folksam inför varje säsong. Licensförsäkringen gäller vid tävling, träning och läger samt på vägen dit och hem. Ungdomsförsäkringen gäller för alla aktiva idrottsutövare (skridskoskolebarn, träningsgrupper etc.) till och med 31 augusti det kalenderår de fyller 16 år. Försäkringen gäller vid träning och läger samt på vägen dit och hem. 
 
 
Tilläggsförsäkring för aktiva åkare över 16 år som ej tävlar

Observera att aktiva åkare som inte har en Licensförsäkring och är äldre än 16 år (t ex träningsgrupper för äldre ungdomar och vuxna) ej omfattas av SKF:s olycksfallsförsäkring. Det finns möjlighet att teckna en separat försäkring för aktiva över 16 år som inte tävlar, för mer information klicka här.