""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala Allmänna Konståkningsklubb

Kombinera konståkning och studier

 

Uppsala Allmänna Konståkningsklubb är certifierad av Svenska Konståkningsförbundet att erbjuda elitträning till konståkare på gymnasienivå.

 

UAKKs huvudtränare Anki Niklasson ansvarar för skolträning vid NIU och LIU på Celsiusskolan i Uppsala.

Uppsala Allmänna Konståkningsklubbs huvudtränare, Anki Niklasson, ansvarar för skolträningen. Anki har Konståkningsförbundets högsta utbildning samt även andra idrottsutbildningar. Hon har ett övergripande ansvar för UAKKs pedagogiska innehåll. Anki har även tidigare även arbetat som domare samt är leg. sjukgymnast. 

 

Att kunna kombinera idrott med studier är en viktig del i den svenska idrottsmodellen. Vi är certifierade av Svenska Konståkningsförbundet för att erbjuda elitträning till konståkare på gymnasienivå inom NIU respektive LIU på Celsiusskolan i Uppsala. NIU står för Nationell Idrottsutbildning och är certifierad av Svenska Konståkningsförbundet och Skolverket. LIU är lokal idrottsutbildning där man som aktiv idrottsutövare kan fördjupa sig inom sin idrott.

 

Denna träningsfilosofi bygger på att alla ska få möjlighet att bli så bra som de kan och utvecklas i sin egen takt. Varje individ ska ta ett stort eget ansvar för träning och måluppfyllelse. Våra tränare jobbar med noggranna träningsplaneringar för att optimera träningen. En tät kontakt med sin ordinarie tränare är av största vikt för att träningen ska vara som mest effektiv.

 

Du, som konståkare, lär dig vad som krävs för att få en bra utveckling och du får testa på olika träningsformer. Utbildningen är individuellt anpassad för att du med dina unika egenskaper ska få möjlighet att utvecklas optimalt. Vi följer Konståkningsförbundet utvecklingstrappa gällande konståkningens alla delmoment. Studierna och konståkningen kombineras på ett mycket bra sätt och i slutänden har du en fullvärdig gymnasieutbildning med högskolebehörighet. Du får även tillgång till sjukgymnast, idrottläkare, rådgivare i nutritionsfrågor, idrottspsykologi samt fysiologi.

NIU 

För elitidrott finns två varianter, RIG (riksidrottsgymnasier) och NIU (nationellt godkända idrottsutbildningar). På NIU får du vid sidan om dina studier de bästa förutsättningarna för att nå elitnivå i din sport. Genom nationellt intag kan du söka NIU var du än bor. Intagningskrav för elitåkarna (singel) på gymnasienivå är test basic 4 och fri 4. 

LIU 

Detta är för dig som är aktiv idrottsutövare och vill fördjupa dig inom din idrott, konståkning. LIU, lokal idrottsutbildning ger möjlighet att på dagtid kombinera dina studier med kurser inom din konståkning och som anpassas efter dig och din ambitionsnivå. Inom ramen för valbara kurser kan du i årskurs 3 fördjupa dig ytterligare i idrottsrelaterade kurser. Är du inte aktiv i en idrott är LIU en möjlighet att få mer idrott i skolan.

Ansökan

För mer information och ansökan se Celsiusskolans hemsida >>